Groningen Seaports stapt in twee windparken bij Delfzijl

Groningen Seaports gaat samen met Eurus Energy Europe BV lokaal opgewekte duurzame energie ontwikkelen. Onlangs werd daartoe een intentieverklaring getekend. Groningen Seaports gaat daarmee participeren in twee bestaande windparken.

Groningen Seaports onderstreept het belang van het investeren in duurzame energie en gaat daarom een samenwerking aan met Eurus Energy Europe BV, een bedrijf dat een portefeuille met twintig windparken door het hele land heeft, met een totaal van 300 megawatt. Ook in de bij Delfzijl gelegen windparken Mondriaan en Mauve heeft het bedrijf een meerderheidsaandeel.

De deelname van Groningen Seaports in de nabijgelegen windparken heeft vooral betrekking op verdere samenwerking in de toekomst. Het bedrijf wil namelijk samen met Eurus Energy de mogelijkheden onderzoeken om waterstof te gaan produceren en andere groene energievormen te ontwikkelen.

“Eurus is een grote speler in de duurzame energie”, vertelt Groningen Seaports CEO Cas König. “Het opent deuren naar nieuwe markten en samenwerkingen. Wij zijn blij dat zo’n groot bedrijf het belang van de noordelijke havens onderschrijft en kansen ziet in ons gebied.”

Koji Tsuchimoto, CEO Eurus Energy Europe, ziet de nieuwe samenwerking als een belangrijke stap voor hun markt in het noorden van Nederland: “Met Groningen Seaports als onze partner zullen we onze inzet in de exploitatie van de windparken Mauve en Mondriaan versterken en voorzien we verdere uitbreiding van de duurzame energiemarkt in Groningen.”

Foto: Groningen Seaports