Mikrocentrum breidt uit

Op 1 februari werd het nieuwe pand van Mikrocentrum geopend en werd daarmee tegelijk het 50-jarig jubileum van het centrum gevierd. Mikrocentrum is onder andere de initiatiefnemer van het Hightech Platform, waar inmiddels 600 leden, deels afkomstig uit de procesindustrie, in vertegenwoordigd zijn.

Mikrocentrum werd in 1968 opgericht en biedt anno 2019 ruim 150 cursussen op MBO, HBO en academisch niveau aan. Daarnaast organiseert Mikrocentrum jaarlijks diverse grote vakbeurzen en themadagen, waaraan per jaar bijna 30.000 mensen meedoen. Mikrocentrum creëert bovendien een groot relatienetwerk dat zich op de snijpunten tussen industrie, semi-overheid en kennisinstellingen bevindt.

In het nieuwe pand zijn er 14 leslokalen aanwezig en is er een expo ruimte van 1000 vierkante meter. Daarmee wordt het nieuwe gebouw volgens de organisatie dé ontmoetingsplek voor de industrie.

Het Hightech Platform is in het leven geroepen om bedrijven die in de hightech industrie actief zijn, de gelegenheid te bieden om goed op te hoogte te blijven van de snelle veranderingen in de industrie. Bij de zogenaamde 5PM bijeenkomsten wordt er acht keer per jaar na werktijd een kennissessie georganiseerd die wordt afgesloten met een netwerksessie. Voor de vroege vogels zijn er de 7AM bijeenkomsten, waarbij er in rondetafelsessies onder begeleiding van ervaren trainers aan specifieke ‘soft-skills’ wordt gewerkt. Op de ‘Meet & Matches’ wordt er vooral genetwerkt, echter, aan specifieke tafels die vooraf worden doorgegeven. Deelnemers weten dus van te voren al met wie ze kunnen spreken.

Meer informatie: www.mikrocentrum.nl