Ongeëvenaarde nauwkeurigheid in een nieuwe generatie inclinometers.

Duranmatic brengt  een nieuwe serie inclinometers van haar Duitse leverancier Kübler. Dit bedrijf is al jaren een toonaangevende producent van positiesystemen en bewegingssensoren op het gebied van mobiele automatisering. Het bedrijf heeft zijn productportfolio voltooid met een nieuw ontwikkelde inclinometer serie.

 

Het meten van de horizontale positie van een brandweerwagenmand of van een werkplatform; nivellering van voertuigen voor land- en bosbouwmachines; dynamische meting van de elevatiehoek van de verdeelboom op bouwmachines voor tunnel en mijnbouw en op heliostaten in de zonne-energie branche – dit zijn toepassingen waarbij inclinometers vereist zijn.

 

En hier zijn de belangrijkste eisen die aan de sensoren worden gesteld: nauwkeurigheid, robuustheid en lange levensduur. Deze eisen hebben geleid tot de ontwikkeling van de nieuwe Kübler-inclinometers.

 

Robuust en lange levensduur: het hoge beschermingsniveau IP67 en IP69k, het brede temperatuurbereik van -40 ° C tot + 85 ° C, aangevuld met de hoge schokbestendigheid tot 100 g en trilling bestendigheid tot 10 g zorgen voor probleemloos gebruik in buitentoepassingen.

 

Nauwkeurigheid: de nieuwe inclinometers maken het meten mogelijk van 2-dimensionale inclinaties van ± 85 ° of 1-dimensionale hellingen tot 360 °. Hun resolutie bereikt 0,01 ° en een absolute nauwkeurigheid van ± 0,4 ° is mogelijk bij een temperatuur van 25 ° C. Het meetprincipe is capacitief of MEMS.

 

Filterinstellingen kunnen individueel worden ingesteld via CANopen en passen de inclinometers eenvoudig aan de toepassing aan.

 

De IN88 inclinometers zijn uitgerust met een CANopen-interface, de gebruikelijke interface in mobiele automatisering. De inclinometers zijn verkrijgbaar met 1 M12-connector of met 2 M12-connectoren. Voedingsspanning is 10 … 30 V DC. Er is ook een Modbus-versie beschikbaar.

 

De IN81 inclinometers zijn een analoge variant met een preset- en een  teach-functie. Hiermee is een optimale integratie in de applicatie gewaarborgd..

 

Redundantie: dankzij hun platte constructie van slechts 80 mm x 60 mm x 23 mm zijn deze inclinometers bijzonder eenvoudig te monteren en kunnen ze op elkaar worden gestapeld voor gebruik als een redundante oplossing.

De inclinometers zijn E1- en UL-gecertificeerd.