Intesis – Gateways voor gebouw gebonden installaties

Duranmatic is per 1 mei 2020 distributeur van het Spaanse bedrijf Intesis.  Deze producent van  gateways voor  de gebouwen automatisering branche is sinds 2016 onderdeel van het Zweedse HMS. Vanaf 1 januari 2020 is de verkoop van de Intesis producten in de HMS distributeur organisatie opgenomen. De producten passen perfect in het leveringsprogramma van Duranmatic, mede omdat zij al sinds 2012 distributeur van HMS zijn voor Anybus gateways en EWON remote access en monitoring producten.

Sinds de oprichting in 2000 heeft Intesis zich gespecialiseerd in gateways voor gebouw en woonhuis automatisering. De protocol translator gateways zijn speciaal ontworpen om bi-directionele controle en bewaking van alle parameters en functionaliteiten van gebouwautomatiseringsprojecten mogelijk te maken. Dit heeft geresulteerd in een lijn krachtige en innovatieve gateways die netwerken en producten met een BACnet, Modbus, KNX, M-Bus, DALi & Profinet interfaces met elkaar laat communiceren. Ongeacht welke combinatie  van netwerken er nodig is.

Naast de protocol translators bevat het protfolio voor de HVAC markt BACnet, KNX en Modbus interfaces voor  Air Conditioning merken als bijvoorbeeld Panasonic, Daikin, Mitsubishi, Toshiba, Samsung en andere.

Voor de programmering van de gateways  is er een intuïtief configuratie software pakket ter beschikking.  Deze gratis te downloaden MAPS software ondersteunt alle protocollen en producten. Standaard te gebruiken templates maken het een programmeur makkelijk om snel en eenvoudig projecten te realiseren.