4G Netbiter data gateway voor IIoT platform Argos.

Duranmatic brengt van het Zweedse EWON-HMS een nieuwe 4G Edge data-gateway voor koppeling aan het Netbiter Argos IIoT platform. Deze EC360 is een hardware deel van het EWON Netbiter Remote Management systeem. De gateway sluit via Ethernet of RS485 aan op veld apparatuur en wisselt op een veilige manier data uit met het Argos IOT platform via 4G of een vast Ethernet netwerk.

Netbiter Argos is een veilige, Cloud gebaseerde service die een centraal punt biedt voor implementatie, configuratie en gegevenspresentatie. De Netbiter Argos-services zijn bij de prijs van hardware inbegrepen. De services kunnen worden geüpgraded om extra functies te bieden. Standaard functies zijn dasboard visualisatie, trending, alarmering, bi-directionele communicatie voor ingaven van set points en uitlezen van waardes. Voor mobiele installaties is een GPS functie met mapping en tracking voorzien. Zie ook www.netbiter.com

Flexibele connectiviteit opties

De EC360 gateway kan worden aangesloten op apparatuur voor stroomgeneratoren, UPS-systemen, water / afvalwater, gebouw- en HVAC-systemen en nog veel meer. De gateway maakt verbinding met apparatuur via Modbus RTU / TCP, SNMP, EtherNet/IP en J1939. Bovendien bieden ingebouwde I/O’s de mogelijkheid om sensoren en extra apparatuur rechtstreeks op het systeem aan te sluiten. De uplink naar Argos wordt gemaakt via een mobiel of Ethernet-netwerk. Elke simkaart kan worden gebruikt zolang deze een data-abonnement heeft.

Beveiligde verbinding

De EC360-gateway biedt unieke technologie voor veilige toegang tot industriële apparatuur achter firewalls zonder poorten te openen voor inkomend internet verkeer. De gateway communiceert via mobiel of Ethernet en elimineert de behoefte aan openbare, vaste IP-adressen en VPN-tunnels van derden.  Hij heeft twee afzonderlijke Ethernet-interfaces (WAN en LAN) die veilige communicatie met de veldinstallatie verzekeren. Zo is er een fall-back functie voor als de 4G verbinding wegvalt.

Remote access

Het inschakelen van de modus Remote Access biedt een veilige communicatietunnel naar de seriële en Ethernet-poorten van een Netbiter EC360-gateway en alle daarop aangesloten apparaten. Dit maakt het mogelijk om pc-gebaseerde softwaretoepassingen te gebruiken (zoals Studio5000, RSLogix, Step7, TIA Portal, Unity PRO, GX Developer en meer) om elke machine of industriële PLC te programmeren, configureren of debuggen, alsof ze zich op locatie bevinden.