• 2-draads 4 … 20 mA met HART protocol voor toepassingen in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, water- en afvalwater, energieopwekking, OEM en andere procesindustrieën
  • Volledig doorgelaste roestvrijstalen constructie met metalen membraan en 3A, FDA, EHEDG en ATEX/ IECEx Ex ia goedkeuringen
  • Hoge overbelastbaarheid en snelle responstijd

KROHNE introduceert de OPTIBAR PM 3050 een compacte druktransmitter voor druk- en niveautoepassingen, met 2-draads 4 … 20mA met HART 7.5 protocol, voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, water en afvalwater, OEM en andere procesindustrieën.

Typische toepassingen zijn absolute en overdrukmeting van gassen, dampen en vloeistoffen, hydrostatische niveaumeting in open tanks, druk monitoren in pijpleidingen en droogloopbeveiliging van pompen of compressorbewaking.

OPTIBAR PM 3050 is een kostengunstige, robuust en volledig doorgelast rvs instrument met metalen membraan dat past tussen de ultracompacte KROHNE druktransmitters en de hoogwaardige processerie OPTIBAR 5060. Uitvoeringen met front flushed of teruggetrokken membraan, geflenst vanaf DN 25, als ook draadaansluitingen zijn verkrijgbaar met alle gangbare (hygiënische) procesaansluitingen. Ook beschikt de OPTIBAR PM 3050 over 3A, FDA, EHEDG, EG 1935/2004 en ATEX / IECEx Ex ia goedkeuringen.

OPTIBAR PM 3050 kan zonder extra membraanafdichting worden ingezet bij procestemperaturen van -40 … 150 °C. Kan voor agressieve media en/of hogere temperaturen worden gecombineerd met de OPTIBAR DSP-serie membraanafdichtingen, wat een breed scala aan speciale materialen en een temperatuurontkoppeling tot 400 °C oplevert.

Heeft een meetbereik van 0,1 … 100 bar, kleinste meetbereik van 100 mbar en een meetnauwkeurigheid tot ± 0,1% over de gehele meetrange. Door de hoge overbelastbaarheid biedt het met name voor de kleine meetbereiken een snelle responstijd van < 80ms.