De vierde editie van Pumps & Valves op 4 en 5 oktober in Rotterdam Ahoy is in combinatie met de vakbeurs Solids bezocht door ruim 3.000 professionals. Gezamenlijk telden beide beurzen 250 exposanten.

“Als organisatie kijken we terug op een geslaagde editie”, zegt Michel Schröder van Pumps & Valves. “Uit gesprekken met exposanten en bezoekers kwam naar voren dat de sector in de lift zit. De economie trekt aan, de investeringsdrang neemt toe en dat was ook zichtbaar op Pumps & Valves. Er werd volop genetwerkt en kennis gedeeld. Zowel het aantal exposanten als het aantal bezoekers blijft stijgen”, aldus Schröder.

Gedurende twee beursdagen verwelkomden gerenommeerde partijen als ERIKS Econosto, Festo, WEG Benelux, Bos Benelux, Blok Gouda, Duijvelaar Pompen, SAMSON Regeltechniek en SPX Flow duizenden bezoekers uit de procesindustrie. 57% van de bezoekers geeft aan producten te willen aanschaffen die ze op de beurs hebben gezien.

Grootste processing evenement van de Benelux

Pumps & Valves vond tegelijktijdig met Solids plaats, de enige vakbeurs in Nederland voor de complete bulkindustrie. Bezoekers konden vrij over lopen naar Solids waar specialisten in de bewerking, verwerking, opslag en transport van droge bulkgoederen hun innovaties presenteerden voor onder andere de voeding & diervoeding -, chemie – en metaal industrie. Deze combinatie van beurzen vormde het grootste processing evenement van de Benelux.

Meerdere kennissessies

Aan kennissessies geen tekort op Pumps & Valves. Zo presenteerde onder andere Martijn van den Born van Holland Pomp Groep het thema ‘Ecodesign voor energiezuinige pompsystemen’, een project van Europump. Maarten van Werkhoven van KEEA (Kennisnetwerk Efficiënte Elektrische Aandrijfsystemen) gaf het seminar ‘Hoe milieu-, klimaat- en bedrijfsdoelstellingen elkaar ontmoeten bij de pomp(en)’.

Innovations on Tour

Tevens schreven verschillende exposanten zich vooraf in voor de Innovations on Tour waarbij elke exposant in een korte presentatie van 10 minuten zijn of haar productinnovatie toelichtte aan de passerende bezoekers in zijn of haar stand. Zo presenteerde onder andere Festo de Festo Motion Terminal VTEM, het eerste ventieleiland ter wereld dat door apps kan worden bestuurd. Hiflux presenteerde de AUTO-LINE® hygiënisch zelfreinigende vloeistof filters, waar veel gebruik van kan worden gemaakt in sectoren zoals zuivel, kaas, chocolade, honing, bier, suiker, en zetmeel.

Nieuw: Meet- en Analyse instrumentatie

Voor het eerst stond dit jaar de Meet- en Analyse instrumentatie in de schijnwerpers. Dit omdat deze productgroep in hoog tempo innoveert. Ook komt het meten en analyseren voor in elk proces wat als verbindende factor diende van beide beurzen. Bedrijven actief in deze instrumentatie namen deel aan de Meet & Analyse campagne. De bezoeker kon de Meet & Analyse route volgen langs de deelnemende stands en in verschillende verlichte vitrines uiteenlopende producten ontdekken. Zo kreeg de bezoeker een complete update in dit productsegment.

Pumps & Valves Rotterdam 2019

Pumps & Valves is inmiddels onderdeel van een ‘European Series’ met andere edities in Antwerpen, Bilbao, Zürich en Dortmund. Met deze series kunnen leveranciers en producenten de diverse nationale markten bereiken. Pumps & Valves kijkt uit naar de eerstvolgende editie in Rotterdam op 2 en 3 oktober 2019. Voor vragen over Pumps & Valves Rotterdam 2019 kunnen geïnteresseerden vrijblijvend contact opnemen met Michiel Schröder via michiel.schröder@easyfairs.com of +31 (0)183 680 643.