Yokogawa presenteert Synaptic Business AutomationTM voor industriële automatisering

Yokogawa Electric Corporation presenteert Synaptic Business AutomationTM, een nieuw concept voor industriële automatisering en besturing. Het concept staat voor de drive van het bedrijf om in langdurige en nauwe samenwerking met klanten oplossingen te ontwikkelen die waarde toevoegen. Op basis van de idealen binnen Synaptic Business Automation helpt Yokogawa bedrijven hun bedrijfsactiviteiten te transformeren.

Wat houdt Synaptic Business Automation in?
Fabrikanten staan tegenwoordig voor tal van uitdagingen, variërend van schommelingen in de prijs voor ruwe olie en andere grondstoffen tot strengere milieu- en veiligheidsmaatregelen en structurele veranderingen binnen hun sector. Om concurrerend te blijven, moeten ze flexibel zijn en snel kunnen inspelen op veranderingen.

Voor het begeleiden van bedrijven in het realiseren van hun doelen houdt Yokogawa zich aan de visie “door proces co-innovatie samen met klanten meer waarde voor een betere toekomst creëren.” We ondersteunen bedrijven bij het verbeteren van hun efficiëntie en winstgevendheid door bedrijfsonderdelen samen te voegen om zo effectiever te kunnen werken. Daarnaast nemen we belemmeringen weg die de materiaal- en informatiestromen binnen en tussen bedrijven en bedrijfsketens vertragen.

Vanwege de opkomst van het Internet der Dingen worden processen gaandeweg gedigitaliseerd waarbij het gebruik van big data en kunstmatige intelligentie waardevolle inzichten opleveren die nodig zijn om zakelijke beslissingen te nemen. Synaptic Business Automation staat overduidelijk voor de toewijding van Yokogawa om de meest recente informatietechnologiëen en haar jarenlange ervaring in industriële automatisering en besturing, haar portfolio van automatiseringsoplossingen, en haar expertise in consulting om klanten te helpen, te gebruiken om hun bedrijven te transformeren.

Het concept dankt zijn naam aan de synaps, een structuur binnen ons zenuwstelsel die een rol speelt in de overdracht van signalen naar andere delen van ons lichaam. Synaptic Business Automation staat voor de ideale toestand van een bedrijf waarbij het synthetiseren van gegevens, systemen, organisaties, kennis en bedrijfsketens waarde toevoegt en de concurrentiepositie versterkt. De gekoppelde data van productieprocessen, fabrieksactiviteiten, human resources, en bedrijfsketens kunnen worden georganiseerd, geïntegreerd, beheerd, gesplitst, en geanalyseerd om op verschillende niveaus binnen de organisatie – van werkzaamheden in het veld tot bedrijfsmanagement- tot verhelderende beslissingen te komen.

Manieren waarop Synaptic Business Automation voor klanten waarde creëert:

  1. Flexibele werking

Speel flexibeler in op veranderingen in gebieden als gezondheid, veiligheid, beveiliging en milieu (HSSE), organisatorische optimalisatie en naleving van wet- en regelgeving.

  1. Geoptimaliseerde productie

Optimaliseer de TOTEX-componenten (totale uitgaven) van CAPEX (investeringskosten) en OPEX (operationele kosten) gedurende de volledige levensduur van een fabriek, en verbeter de betrouwbaarheid. Creëer onmiddellijk waarde door problemen op te lossen en activiteiten binnen een bedrijfsketen te optimaliseren waardoor de productiviteit en winstgevendheid worden verbeterd.

  1. Bedrijfsinnovatie

Werk met specifieke klanten voor het creëren van nieuwe businessmodellen die uitmuntende productie bevorderen door onder meer cloudgebaseerde diensten te leveren die de samenwerking met hun klanten en leveranciers stimuleren, en door milieuvriendelijke productiemethoden te introduceren die onmisbaar zijn voor een duurzame maatschappij.

Yokogawa werkt al jarenlang met operationele technologie (OT). Door haar verreikende kennis over fabrieksmanagement, besturing, industrieën, en processen te combineren, en dankzij het portfolio van automatiseringen en andere oplossingen omtrent informatietechnologie, plus haar expertise in consulting beschikt het bedrijf over unieke mogelijkheden om nieuwe waarde te creëren. Door samen te werken met haar klanten volgens de slogan Co-innovating tomorrow ®zet Yokogawa zich in om hen te helpen met het realiseren van de idealen die in het Synaptic Business Automation concept zijn opgenomen.

Voor meer informatie zie

https://www.yokogawa.com/coin/solution/nov_2017/