Samen streven naar een circulaire economie

Yokogawa kondigt aan dat het bedrijf een investerings- en samenwerkingsovereenkomst is aangegaan met JEPLAN, INC., een bedrijf dat polyesterproducten recyclet aan de hand van een unieke chemische recyclingtechnologie*1. De twee bedrijven gaan samen activiteiten uitvoeren waarbij gebruik wordt gemaakt van dit vooruitstrevende recyclingproces.

Doordat de bevolking in ontwikkelingslanden groeit en de levensstandaard hoger wordt, zal de vraag naar polyesterhars, een materiaal dat wordt gebruikt voor de productie van flessen, verpakkingsmateriaal, kleding en andere producten, naar verwachting toenemen. Over de hele wereld wil men milieuproblemen aanpakken aan de hand van het recyclen en hergebruiken van materialen om duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) te behalen. Om die reden gaan bedrijven die polyesterhars gebruiken steeds vaker op zoek naar manieren om hun producten zo veel mogelijk van gerecycled materiaal te vervaardigen.

Polyesterhars dat is geproduceerd aan de hand van de BRING Technology™ van JEPLAN, is van dezelfde kwaliteit als conventionele polyesterhars op basis van petroleum. Naast het feit dat een polyesterhars aan de hand van deze technologie herhaaldelijk kan worden gerecycled en hergebruikt, maakt de technologie het ook mogelijk om onzuiverheden te verwijderen, iets wat bij algemene recycleprocessen lastig is. JEPLAN heeft tests uitgevoerd in een proeffabriek en aangetoond dat deze recycletechnologie zo goed als commercieel bruikbaar is, en is nu van plan om op grote schaal gerecyclede kunstharsen te produceren en te leveren.

Eén van de drie duurzaamheidsdoelen die Yokogawa in 2050 wil hebben bereikt, is de overstap naar een circulaire economie. Via dit kapitaal- en zakenpartnerschap met JEPLAN komt Yokogawa een stapje dichter bij het tot stand brengen van een maatschappij waarin materialen steeds worden hergebruikt. Als onderdeel van de ingebruikname van deze nieuwe technologie zet JEPLAN informatietechnologie in om bestaande productiefaciliteiten om te zetten in smart plants, waardoor de productiviteit wordt vergroot. Yokogawa’s aandeel in de samenwerking is het leveren van de nieuwste meet-, regel- en informatie technologie en -producten voor deze fabrieken om het geavanceerde hergebruik van materialen mogelijk te maken.

Tetsuya Murai, vicepresident bij Yokogawa, ook algemeen directeur voor Japan en Korea en president van Yokogawa Solution Service Corporation, over de samenwerking: “Yokogawa maakt de bedrijfsslogan Co-innovating tomorrow™ waar door samen met relaties waarde te creëren. Deze samenwerking zal leiden tot aanzienlijke co-innovatie waarmee we dichter bij een circulaire economie komen. Yokogawa kan aan de hand van verschillende oplossingen bijdragen aan het vormgeven van een duurzame maatschappij en nieuwe zakelijke kansen en waarde creëren voor klanten door digitale transformatie te stimuleren.”

*1 Maakt gebruik van afvalproducten en verandert de samenstelling ervan door middel van een chemische reactie