Opcenter APS gebruikt data vanuit de werkvloer om tot een slimmere en efficiëntere planning van het productieproces te komen

Eindhoven, 11 augustus 2020Siemens Digital Industries Software levert sinds kort planningsoplossingen voor de industriële componentendivisie van technisch dienstverlener Batenburg Techniek. Met de Opcenter APS-software van Siemens is Batenburg in staat zijn planning en productie op de werkvloer beter en efficiënter te maken.

Siemens implementeerde als eerste het planningsgedeelte van de APS (Advanced Planning and Scheduling) software, met plannen om later ook andere modules van het softwarepakket toe te voegen. De software verzamelt data uit het volledige productieproces en gebruikt die om tot een zo efficiënt mogelijke productieplanning te komen. De automatisering van de planning biedt Batenburg direct een goede return on investment, omdat hierdoor een aanzienlijke efficiëntie verbetering gerealiseerd kan worden. Een verlaging van de kosten leidt tot een margeverbetering en zo, uiteindelijk, tot meer winst.

De implementatie van de eerste APS-module ‘Advanced Planning’ vormt waarschijnlijk een opstap naar een grotere digitaliseringslag voor Batenburg. In een later stadium wordt niet alleen de planning aan de hand van de software gemaakt, de software gaat ook onmiddellijke inzage in de productieprocessen bieden, en de gegenereerde data automatisch terugkoppelen aan de software. Zo kunnen klantorders beter worden gemonitord, maar kan bijvoorbeeld ook de logistieke planning worden geoptimaliseerd.

Patrick Fokke, Country Director of Sales bij Siemens: “Wij zijn trots op het vertrouwen dat Batenburg in onze producten en diensten laat zien. Met deze samenwerking tonen we aan dat onze oplossingen niet alleen geschikt zijn voor grote corporates, maar dat ook middelgrote bedrijven direct een positieve impact realiseren bij de implementatie ervan. Batenburg legt met deze stap in digitalisering, denken wij, de fundering voor een organisatie die zo groot kan worden als ze maar wil. Wij willen hen ondersteunen gedurende het hele traject.”

Gert-Jan de Waard, Managing Director Industrial Components bij Batenburg Techniek: “Toen wij op zoek gingen naar een oplossing om onze planning te automatiseren, wilden wij gewoon het beste dat beschikbaar is. Uit verschillende partijen kozen wij voor Siemens, omdat zij ons lieten zien wat de implementatie van de APS-module ons direct op zou leveren. Wij zijn vooral onder de indruk van de kwaliteit die Siemens gedurende het hele traject liet zien, en van de kennis die zij van A tot Z in huis hebben. Met deze stap, maar ook door in de toekomst nog méér in onze planning en logistiek te digitaliseren, nemen we een voorsprong op veel andere bedrijven die nog niet zo ver zijn.”