Uit een onderzoek van Gemalto, een grote internationale partij (3,1 miljard omzet in 2016) op het gebied van digitale veiligheid blijkt dat fabrikanten van IoT-devices en serviceverleners in de IoT-branche slechts 11% van het budget reserveren voor cybersecurity.

Het geld dat besteed wordt aan cybersecurity wordt bij grofweg de helft van de aanbieders besteed aan ‘security by design’ oplossingen. Bij zo’n tweederde van deze bedrijf komt dat concreet neer op gegevensversleuteling.

Er lijkt een discrepantie te zijn tussen het budget dat gereserveerd wordt voor cybersecurity en het vertrouwen van de eindgebruiker. Ondanks het feit dat gebruikers van IoT devices weinig vertrouwen in de beveiliging van IoT apparaten hebben, lijkt dat aanbieders van deze apparaten niet aan te sporen meer te investeren in cybersecurity.

Gemalto laat weten dat cybersecurity hoger op de agenda moet komen bij bedrijven die IoT-apparaten aanbieden. Het uitblijven van investeringen kan voor een rem op de IoT ontwikkelingen leiden.