Wonderware Knowledge Exchange 2018

Vandaag vond voor de 25ste keer de Wonderware Knowledge Exchange plaats: een event waarbij klanten en prospects van Wonderware kijken en luisteren naar casussen en (zoals de naam het al zegt) vooral heel veel kennis uitwisselen.

Dit keer geen lezingen over cybersecurity, maar interessante casussen met een hoge diversiteit. Bijvoorbeeld over de toepassing van SCADA en GIS bij het GVB in Amsterdam. Met deze techniek is het GVB in staat om realtime de energiedistributie van de Amsterdamse trams in kaart te brengen.

Ook heel interessant: een korte, maar inspirerende lezing van Team FAST: een onderzoeksgroep aan de TU die bezig is met het ontwikkelen van voertuigen die worden aangedreven door mierenzuur.

Een lezing uit een weer heel andere hoek kwam van scheepsbouwer Damen. Ook in de maritieme sector wordt het verzamelen, interpreteren en slim gebruiken van grote hoeveelheden data steeds belangrijker. Damen laat zien dat er simpelweg omzet valt te maken met data.

Het verhaal dat het dichtst bij de procesindustrie staat, is de lezing van Bivit, over de inzet van custom software oplossingen in een veevoerbedrijf. Zelfs in een relatief kleine onderneming, rendeert de implementatie van het Wonderware MES-systeem.

Tot slot, Wonderware blijkt de kunst van het uitwisselen van kennis uitstekend te verstaan. Geen ellenlange lezingen, maar vlotte, interactieve presentaties en constant weer de terugkoppeling naar waar het verhaal echt om draait.

De komende twee jaar zal het event, net als vandaag, in het goed verzorgde Cinemec plaatsvinden. Wat ons betreft een aanrader.