Alewijnse presenteert technologie van de toekomst tijdens Europort 2021

Europort 2021

Systeem integrator Alewijnse presenteert de technologie van de toekomst in een veranderende maritieme wereld tijdens Europort, van 2 t/m 5 november 2021 in Ahoy Rotterdam. Binnen het thema #WeConnectToTheFuture introduceert het bedrijf de nieuwste trends op het gebied van elektrotechniek en automatisering binnen de thema’s die van vitaal belang zijn voor ons maritieme ecosysteem: digitalisering, energietransitie en een nieuwe generatie.

De maritieme sector is een internationale sector in beweging. Nieuwe technologieën, ontwikkelingen en werkgebieden volgen elkaar snel op. Alewijnse werkt als systeem integrator graag samen met klanten en partners om kennis te bundelen en samen stappen richting de toekomst te zetten, zodat scheepsbouwers, eigenaars en bemanning de vruchten kunnen plukken van de laatste high-end systemen en technieken.

AlViVi
Een van de nieuwste toepassingen die Alewijnse samen met klanten en partners heeft ontwikkeld, is het unieke Alewijnse virtualisatie & visualisatie (AlViVi) platform. Alewijnse is marktleider met dit snelle en flexibele platform, dat door de virtualisatie van processystemen bijna alle computerapparatuur aan boord vervangt en zo veel ruimte en geld bespaart. AlViVi is inmiddels met succes geïnstalleerd op een groot aantal sleephopperzuigers, en de oplossing is ook toepasbaar op andere schepen en industriële installaties.

Bezoekers aan de Europort-beurs krijgen de kans om deze slimme digitale oplossing te ervaren op de stand van Alewijnse (1307), waarbij gebruik is gemaakt van de nieuwste oplossingen van onze partners Stratus en Rockwell Automation. Ook is er gelegenheid om een presentatie over AlViVi bij te wonen tijdens de Europort Innovation Stage over digitalisering en slimme technologie, op dinsdag 2 november van 17:00 tot 17:45 uur in hal 4.

Simulatie en digital twin
In de stijlvolle Alewijnse stand, die in het teken staat van onze missie WeConnect, brengen we deze innovatie in verbinding met andere toekomstgerichte oplossingen, zoals de nieuwste simulatie toepassingen die Alewijnse en Tree C Technology samen ontwikkelen voor de maritieme wereld. Simulaties en digital twins zorgen voor een revolutie in de maakindustrie. De techniek is er, en de ontwikkeling in de maritieme werkveld is in volle gang. Alewijnse en Tree C lopen hierin voor door samen een innovatieve, hoogstaande en volledig fysisch correct werkende digital twin toepassing aan te bieden die de werkomgeving met apparatuur van schepen kan simuleren en daarmee elke fase van de levenscyclus kan optimaliseren. Dit maakt het mogelijk efficiënter te ontwerpen en produceren, trainingen te optimaliseren en beter onderhoud en service te bieden, zodat de performance van systemen enorm verbetert en klanten veel tijd en kosten besparen. Op de stand van Alewijnse kunnen bezoekers iets proeven van deze nieuwste oplossing op het gebied van simulatie en digitalisering door virtueel aan boord te gaan van een baggerschip en zelf de equipment aan te sturen.

Optimale service
Ontdek ook onze service & onderhoudsdiensten voor elektrische- en automatiseringsoplossingen in elke levensfase van een schip of installatie. Onze multidisciplinaire service teams kunnen direct schakelen voor preventief en correctief onderhoud. Door onze diepgaande kennis van de software en uitgebreide expertise in elektrische installaties, zorgen wij dat uw schip of installatie zo snel mogelijk weer operationeel wordt en optimaal functioneert.

Race simulator
De beste resultaten behaal je samen. Daarom werken wij samen met partners voor het optimaal bundelen van kennis en expertise. Maar we combineren ook graag jouw talenten met die van onze andere collega’s. Alleen dan kunnen we echt innoveren. Wil jij ook iets van de dynamiek van ons bedrijf proeven? Grijp dan je kans en stap in een supersnelle GT of Formule 1 auto in de nieuwste race simulator van Re Ferox, die is ontwikkeld door studenten van Fontys Hogeschool in Eindhoven en maak elke ochtend en middag kans op een mooie prijs.

We hopen jou te zien op de Alewijnse stand 1307. Geniet elke dag van 10:00 tot 13:00 uur van een geweldige We Connect barista koffie ervaring. Ook ben je welkom op de Alewijnse party op donderdag 4 november van 17:00 tot 19:00 uur.

Alle informatie inclusief onze promo video kun je vinden op onze website: https://www.alewijnse.com/events/europort

Meer industrie nieuws