DSM ontwikkelt met Samsung een smartphone uit gerecycled visnet nylon

DSM Engineering Materials levert het Akulon Repurposed materiaal aan Samsung, waarmee onder andere de Galaxy S22 wordt gemaakt. Het hoogwaardige door DSM geproduceerde polymeer wordt geproduceerd uit afgedankte visnetten.

DSM wil – en moet – circulair worden. Recycling van plastics en andere grondstoffen vormt daarin een belangrijk onderdeel. In 2018 lanceerde DSM een nieuw materiaal genaamd Akulon Repurposed. Uit afgedankte visnetten, vooral uit de kustregio’s van India, werd een polymeer ontwikkeld dat voor 80 procent bestaat uit gerecycled materiaal.

En dat materiaal krijgt nu een vrij prominente plek in een apparaat dat miljarden mensen elke dag gebruiken: een smartphone. In onder andere de sleutelbeugel van de Samsung Galaxy S22 en de binnencover van de S Pen is de nieuwe polymeer verwerkt.

“Door deze open samenwerking, waarbij onze technologie werd gecombineerd met de expertise van DSM, hebben we met succes een oplossing ontwikkeld die een brug slaat tussen de behoeften van de planeet en die van onze Galaxy-gebruikers.” vertelt Pranveer Singh Rathore, Materials R&D Manager bij Samsung Electronics. “De Galaxy S22-serie en Tab S8-serie dragen bij aan de duurzaamheidsvisie van Samsung, Galaxy for the Planet, die onder meer inhoudt dat we onze ecologische voetafdruk verkleinen door tegen 2025 gerecyclede materialen te verwerken in alle nieuwe mobiele producten. We zijn verheugd over de versterking van onze samenwerking met DSM en de voortzetting van de positieve impact op Galaxy-gebruikers en het milieu, nu we onze inspanningen uitbreiden om hergebruikte oceaanplastics de komende jaren in ons hele productassortiment te integreren.”

De polymeer werd al in diverse andere toepassingen ingezet. Kijk voor een overzicht daarvan op www.dsm.com/akulonrepurposed.

Foto: Samsung