Lagerloze encoders

Nieuw van Kübler: lagerloze encoders.

Duranmatic brengt van haar Duitse leverancier Kübler  nieuwe series lagerloze encoders op de markt,  Limes RLI20/RLI200 en Limes RLI50/RLI500. Bij dit type encoder wordt gebruik gemaakt van een magnetische ring en een externe incrementele sensor.

Het gebruik van lagerloze encoders oftewel contactloze magnetische meetsystemen is een stijgende trend, onder ander in de lifttechnologie. Ze zijn met name geschikt voor externe rotormotoren. Kübler, een van de toonaangevende specialisten op het gebied van positie- en bewegingssensoren biedt steeds meer van deze meetsystemen. De voordelen zijn duidelijk: hoge resolutie, beperkte ruimte-eisen, geschikt voor smalle montageplaatsen, flexibel en eenvoudig te installeren. Dankzij deze flexibiliteit worden ze,  in verschillende groottes, steeds vaker ingezet.

Met zijn compacte inbouwdiepte van slechts 10 mm, kan de Limes RLI serie snel en eenvoudig worden geïnstalleerd, en in de kleinste ruimten. Kübler biedt de encoders aan met ringdiameters  tot 390 mm en maximaal 16000 PPR resolutie, en garandeert hiermee flexibiliteit en altijd de juiste oplossing.

Net als de standaard Kübler-encoders is het lagerloze meetsysteem bijzonder robuust en betrouwbaar. Dit wordt gegarandeerd door de robuuste constructie. Langwerpige gaten zorgen voor een eenvoudige aanpassing van het meetsysteem. Een brede montagetolerantie tussen de sensorkop en de magnetische ring zorgt voor een eenvoudige installatie.

Vanwege het contactloze principe, IP86/IP69K bescherming en ruim temperatuurbereik van -20 tot + 80°C is een lange levensduur gegarandeerd. De encoders zijn geschikt voor spanningen van 4.8 tot 30 VDC en hebben een RS442 uitgangscircuit.