Procesoperators in het zonnetje

Er zijn tegenwoordig zo’n beetje overal wel verkiezingen voor: de beste amateur bakker, zanger, schilder, danser, zanger en danser tegelijk, enzovoorts. Maar de beste procesoperator? Ook die hebben we sinds kort. Profcore, een grote projectorganisatie in de procesindustrie, organiseerde dit jaar de ‘Procesoperator van het jaar’ verkiezing.

Roel Tullemans, procesoperator bij Fibrant werd uitgeroepen tot meest talentvolle procesoperator van het jaar. Jan Been, procesoperator bij Arlanxeo kreeg de titel ‘meest ijverige procesoperator’ en Monique op den Camp, procesoperator bij DSM Stanyl werd verkozen tot ‘meest gezellige’ procesoperator. Beide heren en dame zullen een jaar lang de rol van ambassadeur voor de procesindustrie vervullen. En dat is nodig, want de industrie kampt met een aanzienlijk tekort aan geschoold personeel.

Volgens DSM Chef van Dienst René Bosch is het belangrijk dat de jeugd wordt aangespoord om voor het steeds veranderende en uitdagende vak van procesoperator te kiezen. Volgens hem is het ook belangrijk dat er meer vrouwen aan het werk gaan in de procesindustrie. Die zorgen volgens de Chef van Dienst voor ‘rust in de groep’ en ‘een andere kijk op bepaalde zaken’, valt te lezen in een interview met Sittard-Geleen Nieuws.nl.

De initiator van de verkiezing, Ivo Schils, commercieel directeur bij ProfCore, is tevreden met de eerste editie van het initiatief. Volgens hem draagt de verkiezing bij aan het op de kaart zetten van de procesindustrie en worden mensen daardoor enthousiast gemaakt voor de procesindustrie. “Technische operators zijn zelf de ambassadeurs van het vak”.

Bron: Sittard-Geleen Nieuws.nl

Foto: SGN via Sittard-Geleen Nieuws.nl