DSM loopt opnieuw op kop in Dow Jones

Voor de achtste keer koploper in de Dow Jones Sustainability World Index . Dat is het resultaat dat de Koninklijke DSM heeft geboekt, na uitgebreide rapportage over de eigen duurzaamheid en overleggen van bewijsstukken. DSM staat overigens al vijftien jaar in deze index. De Dow Jones indexering toont aan hoe bedrijven het doen op het gebied van duurzaamheid. Koninklijke DSM staat te boek als ‘a global science-based company active in Nutrition, Health and Sustainable Living’.

De drijvende krachten achter de index bij DSM zijn Simon Gobert, duurzaamheids reporting manager, en Jacobine Das Gupta. Laatstgenoemde is duurzaaamheidsdirecteur en in het verleden projectmanager van dit project.

Hoe komt DSM aan zo’n goede score? Gobert: “DSM is serieus over duurzaamheid. Het is de corebusiness van het bedrijf De Dow Jones sustainability index is een mooie erkenning voor DSM. “

Om deel te nemen moeten er een grote enquête worden ingevuld en veel bewijsstukken ingeleverd. Het rapport bestaat uit meer dan 300 pagina’s. Gobert: ”We worden gescreened op 20 criteria, waaronder ook onze innovatieprocessen, het inkoopbeleid, en ook resultaten op duurzaamheid. Het is echt een heel breed scala.”.

Volgens Das Gupta is het bewijsmateriaal dat DSM aanlevert publiek toegankelijk, een objectieve bewijslast. “Bij DSM stellen we concrete en ambitieuze doelen rondom duurzaamheid. Zo willen we dat in 2030 wereldwijd onze gebruikte energie voor 75% afkomstig is van hernieuwbare bronnen, en kort daarop naar 100%. DSM in Nederland zit al op 100%.”

Toch is de Dow Jones niet zo leidend als veel mensen vaak denken. In een interessant opiniestuk, legt RTL-Z redacteur Paul LeClercq uit hoe de Dow Jones eigenlijk in elkaar zit. Want wie weet eigenlijk het verschil tussen de Dow Jones Industrial Average en de Dow Jones Transportation Index? Bovendien, meent LeClercq, is er in de Dow nauwelijks sprake van nieuwe bedrijven. Geen Facebook, geen Alphabet, terwijl die laatste het tweede grootste concern ter wereld is als men naar de beurswaarde kijkt.

Meer weten? Snel verder lezen op bovenstaande link dus.