Naast zo’n 850 vaste medewerkers, werken dagelijks honderden aannemer-collega’s op Shell Moerdijk (foto: Shell)

Shell Moerdijk start eind augustus met gepland onderhoud aan een van de fabrieken. De onderhoudstop was in mei uitgesteld om te voorkomen dat in deze coronatijden geen kinken in de kabel kwamen in de vitale processen en productleveranties. De locatie vormt immers een essentiële schakel in de keten ‘Rotterdam en België/Duitsland’

Ruim 700 contractors uit binnen-en buitenland starten eind augustus met groot onderhoud aan een van de plants. Shell heeft verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat ze anderhalve meter afstand kunnen houden. Zo zijn er twee extra tenten geplaatst en een extra verdieping op bouwketen. Ook zijn er looproutes uitgezet en banners met hygiënevoorschriften geplaatst. Wanneer mensen geen afstand kunnen houden, bijvoorbeeld omdat ze dicht op elkaar zitten om te sleutelen, dragen ze gelaatsmaskers.

Gevarieerde werkzaamheden

De werkzaamheden aan de fabriek variëren van inspectie en schoonmaak tot reparatie en vervanging. De plant kan er dan volgens Shell weer drie jaar tegenaan. Door het uitstel kan Shell Moerdijk de RIVM-maatregelen nog beter doorvoeren. In een video van het bedrijf geeft Cornee van der Wel (turn around event manager) aan dat ze hebben kunnen leren van stops op de eigen site en de turnaround bij Shell Pernis.