“Met de volledige overname van het Duitse bedrijf Sonnen biedt de energiedivisie van Shell een echt gedifferentieerd ‘intelligent energiebeheersysteem voor thuisgebruik’ aan klanten over de hele wereld.” Dat meldt een woordvoerder van Shell over de overname van het bedrijf Sonnen. Sonnen produceert batterijen en energiesystemen, zoals de thuisaccu. 

“Sonnen is een energietechnologiebedrijf dat de best beschikbare technologieën inzet voor hun producten. Zo heeft Sonnen een schoon, betrouwbaar en intelligent energieopslagsysteem ontwikkeld dat zorgt voor meer energieonafhankelijkheid. Zie ook: https://sonnengroup.com/. De sonnenBatterie is niet alleen een batterij, het is een intelligent opslagsysteem dat automatisch het energieverbruik in een huishouden aanpast. In combinatie met zonnepanelen stelt de sonnenBatterie de klant in staat om zichzelf van schone energie te voorzien – waardoor deze onafhankelijk wordt en wordt beschermd tegen energieprijsstijgingen.”

Het opslaan van schone energie en het verbinden van huishoudens en opslagsystemen met ‘virtuele energiecentrales’ zijn belangrijke technologieën voor het nieuwe energiesysteem. Sonnen is marktleider en innovatieleider op dit gebied. De woordvoerder: “Zoals in het persbericht staat hadden we al een aandeel in Sonnen en is nu overeenstemming bereikt over een volledige overname. Alle mensen van Sonnen blijven ook na afronding van de acquisitie in dienst van deze entiteit.”

Shell staat volledig achter de groeistrategie van Sonnen en biedt strategisch richting om het bedrijf te helpen bij het uitvoeren van zijn missie om schone en betaalbare energie te leveren. Beide bedrijven zullen samenwerken om de synergieën en de geboden kansen te maximaliseren.