DSM blijft in Limburg, maar ziet af van subsidies

Beter resultaat voor DSM dankzij aantrekkende auto-industrie

Het vierde kwartaal van 2020 pakte voor DSM beter uit dan de eerste drie kwartalen. DSM boekt een beter resultaat dankzij de aantrekkende auto-industrie. Daarvan profiteerde vooral de materialentak van het bedrijf: die steeg met 2 procent.

Bij het bedrijfsonderdeel Nutrition werd weliswaar tien procent meer verkocht, maar daar zorgde valutaschommelingen voor een tempering in de uiteindelijke omzet.

Over het hele jaar 2020 heeft het coronavirus uiteindelijk een licht negatief effect gehad. De omzetdaling uit de materialentak in de eerste drie kwartalen werd veelal gecompenseerd door de Nutrition tak en het vierde kwartaal van de materialentak. Een nog beter presterende tak betreft de divisie die zich bezighoudt met vitaminen en supplementen.

Ondanks het opleven van de materialentak in het vierde kwartaal van 2020, zal DSM een deel van die divisie dit jaar van de hand doen. Het Duitse Covestro neemt een aantal bedrijfsonderdelen ter waarde van 1,6 miljard euro over. De verkoop wordt in de eerste helft van dit jaar gerealiseerd. De 1850 werknemers die binnen deze bedrijfsonderdelen werkzaam zijn, verhuizen mee naar het nieuwe concern.

DSM behoudt een aantal bedrijfsonderdelen die onder de materialendivisie vallen. Zo blijft het bedrijf specifieke onderdelen voor de bouw, elektronica en beschermingsmiddelen (helmen en kogelvrije vesten) leveren.

Kijk hier voor meer DSM nieuws