Op 17 november jl. is in Frankfurt am Main op feestelijke wijze het ROLF SANDVOSS INNOVATION CENTER geopend. In dit gebouw van 7.000 m2 bevindt zich het meest geavanceerde R&D-, test- en certificeringscentrum voor ventielen en ventielgerelateerde applicaties in Europa. Bij de opening waren onder de honderden aanwezigen vertegenwoordigers van grote industrieën en de Duitse politiek aanwezig.

Hoogwaardige producten
Het centrum biedt ruimte aan meer dan 200 testopstellingen, waardoor SAMSON en haar gelieerde ondernemingen snel nieuwe hoogwaardige producten kunnen ontwikkelen, die – al voordat ze op de markt komen – voldoen aan toekomstige eisen op het gebied van test- en R&D-activiteiten. Maar ook klanten en partners mogen gebruikmaken van de onderzoeks- en certificeringsmogelijkheden.

Research & Development
In het centrum kan men terecht voor prototyping, simulatie en een verscheidenheid aan testen. Naast traditionele onderzoeksthema’s, zoals materiaalkunde, flow engineering, cryogenics, akoestiek, regeltechniek, productveiligheid en systeemintegratie, worden ook nieuwe ventieltechnologieën onderzocht, waaronder data-analyse en integratie op alle gangbare systemen.

Focus op digitale transformatie
Het Innovation Center is gericht op de digitale transformatie van SAMSON producten. Het is dan ook uitgerust met complexe installatietechnieken en een geavanceerde digitale infrastructuur. Hierdoor biedt het een breed scala aan testen, procesmedia, procesomstandigheden en toepassingsgebieden. Daarnaast vormt het centrum de ideale basis voor het onderzoeken, ontwikkelen en testen van SAMSON producten voor Industrie 4.0-omgevingen.

Het centrum biedt:

  • een CE-lab voor EMC en veiligheid van SAMSON producten;
  • faciliteiten, die de verschillende wereldwijde atmosferische condities simuleren voor het testen van materialen;
  • laboratoriumovens, klimaatkasten en simulatiesystemen voor het testen van levenscycli;
  • flow labs voor het testen van vloeistofmechanica;
  • simulatiehulpmiddelen;
  • een digitale infrastructuur voor Industrie 4.0-omgevingen.