Go and tell …. | Erik Slobben

De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de beurs World of Technology & Science 2018 (WoTS) die plaatsvindt van...

Food for thought | Andrea van Loon

Waar komt mijn eten vandaan, wat zit er in en hoe is het bereid? Steeds meer mensen letten op de herkomst en de gezondheidswaarde...

Hoe Digital Twinning de productiesector transformeert | Hans Broer

door Hans Broer, Marketing Manager, HSOOm bedrijfsprestaties in de productiesector te verbeteren en een efficiëntieslag te maken, worden de virtuele en fysieke realiteit steeds...

Voorwaarts mars! | Henk Krols

Er is een kentering gaande: onnodig energieverbruik is niet meer aan de orde van de dag, bedrijven en burgers zijn zich ervan bewust dat...

Bruggen die instorten, dat overkomt ons toch niet? | Martin van de Hout

Het is een kwestie van tijd, voordat ook in Nederland een grote calamiteit optreedt door gebrek aan professioneel onderhoud...Op het moment dat ik deze...

80% mensen + 20% technologie = 100% vertrouwen | Rob Hommersen

Waar staat die informatie dan? Kan ik daar naartoe? Wie kan daar bij?Vrijwel alle nieuwe instrumenten zijn digitaal en naast het uitvoeren van hun...

Regels zijn er voor de standaard, maar niet alles past in voorschriften | Martin...

 Het gevolg is dat je mensen buiten, in de hitte, een kuil ziet graven met een helm op...In Engeland is het verboden te overlijden...

Ontsluiten van procesinstrumentatie, niet een kwestie van of maar wanneer en hoe! | André...

Big data en assetmanagement kunnen alleen een succes worden als we het security & safety vraagstuk enigszins onder controle krijgen. Er zijn diverse technologie...

Fysische chemie van atmosfeer en verbranding | Laure Pillier

Als onderzoeker bij het PC2A-laboratorium heb ik dagelijks te maken met lage flow debieten. Het PC2A-laboratorium (PhysicoChimie des Processus de Combustion et de l’Atmosphère)...

Hoe krijg je met een flowregelaar het perfecte roomijs? | Kevin van Dijk

Voor veel mensen is een ijsje de klassieke zomerse traktatie. Volgens de International Dairy Foods Association wordt er elk jaar wereldwijd zo'n 26 miljard...

Real-time druk- en temperatuurcompensatie voor het optimaliseren van flowregeling | Vincent Hengeveld

Een proces met een hoger rendement en efficiëntie vraagt om een stabiele gasflow. Deze flow kan worden gemeten en geregeld met een thermische massflowregelaar....

Gevoelige informatie delen? Houd je poot stijf! | Henk Krols

Op het moment dat ik deze column schrijf, is het nog geen 25 mei 2018: de deadline voor de nieuwe Europese Privacywetgeving. Bedrijven werken...

Automatiseren monsternameproces maakt leven procesoperator makkelijker | Anne Marijke Zwarts

De kwaliteitseisen binnen de voedingsmiddelenindustrie zijn streng. Logisch, de consument moet kunnen vertrouwen op een veilig én smakelijk product. Daarom worden er gedurende het...

speelkwartier is over, tijd om te presteren | Dhr. A. Boer

Het gaat bij duurzaam ondernemen dan ook lang niet altijd om de grootse aanpak...

Meester-gezel principe wordt weer actueel | Rob Hommersen

Het gaat bij duurzaam ondernemen dan ook lang niet altijd om de grootse aanpak...

Blockchain in de procesindustrie? | Tom Pruymboom

De natuurkunde bepaalt voor een heel groot deel hoe vloeistoffen en droge stoffen zich gedragen. Ook al verwisselen we van eeuw, onze natuur zal...

Digitale Transformatie in de industrie | Robert Meijer

Digitale Transformatie in de industrieSinds de jaren 30 van de vorige eeuw ontwerpt, ontwikkelt en produceert Amafilter LFC Lochem, Filtration Group Process Systems in...

Assetmanagement mag assetmanagement heten | Martin van den Hout

Het gaat bij duurzaam ondernemen dan ook lang niet altijd om de grootse aanpak...

Impact neutraal ondernemen: rocket science? | Henk Krols

Het gaat bij duurzaam ondernemen dan ook lang niet altijd om de grootse aanpak...